Feiing og tilsyn på hyttene

Det er helt riktig at vi er i startgropa med prosjekt for feiing og tilsyn av fritidseiendommer i Meråker, altså ikke bare feiing.

Det er også riktig at oppstarten er gjort med eiere bosatt i Meråker, årsaken til dette er praktisk grunnet at eier eller representant for eier skal være til stede da tilsynsbiten foregår innomhus – vi så denne løsningen som mest fornuftig da vi har behov for å høste erfaringer rundt tidsforbruk, tilgjengelighet og alt annet praktisk. I tillegg har situasjonen med Covid-19 påvirket dette valget.

Det er flere årsaker til at iverksetting har tatt tid etter at første informasjon ble sendt ut – blant annet nytt fagprogram, feiekapasitet, matrikkelinformasjon og nødvendig tilpasning av den lokale forskriften om feiing og tilsyn.

Planen videre er å få gjennomført fritidseiendommene fra og med Osbakken og videre innover før vi forflytter oss videre til neste «felt». Vi er spent på om eiere av fritidseiendommer som ikke er bosatt i Meråker vil ha mulighet til å være representert når innkalling kommer elektronisk. Dette iverksettes så snart vi har tilstrekkelig erfaring i oppstartprosjektet. Så får vi se hvor langt vi kommer i 2020 og fortsette videre derfra i årene fremover.

Er det eiere på denne strekningen som er til stede og ønsker besøk fra oss i ukene 26 – 27 – 28 – 32 – 33 – 34 osv setter vi pris på å få beskjed. Feieren har sin hovedferie i ukene 29 – 30 – 31.

PS – økonomi (dette er selvkostområde), vi har valgt en modell der faktura sendes eier først etter utført feiing / tilsyn. Prisen for komplett feiing og tilsyn med fritidsbolig (1 besøk) er kr 1000,- ex mva basert på det vi tror blir 8 – 10 års intervaller ut i fra erfaringer så langt.

Er det flere spørsmål kontakt oss gjerne J.

Håvard Nicolausson

Brannsjef

Mobil: 99508193

Meråker Kommune

       

Brann-og feiervesenet